skip to Main Content
Basiskennis HTML Voor Webdesign

Basiskennis HTML voor webdesign

HTML gebruiken voor webdesign

Het is tegenwoordig mogelijk om een professionele website te maken met alleen de basiskennis van HTML. Er zijn namelijk online kant en klare websites met vele templates en plugins die u kunt gebruiken voor uw website.

HTML code

U hoeft dus eigenlijk helemaal geen HTML te kennen om een website te maken. Echter kunt u HTML op dit soort websites wel gebruiken. Er is namelijk in veel van dit soort websites een tekstvak en een visueel vak dit zegt u nu waarschijnlijk nog niet veel maar u kunt dus in het tekstvak een HTML tekst kopiëren en als u dan op visueel klikt dan ziet u dat uw HTML tekst nu werkt. Bijvoorbeeld ik wil een dik gedrukt kopje boven een tekst hebben dan type ik bijvoorbeeld <h2> Kopje tekst </h2> dan ga ik als volgt naar visueel en zie ik het kopje dik gedrukt staan.

Hoe werkt HTML?

HTML werkt eigenlijk heel simpel om een html code te starten typt u altijd <>. Tussen deze twee haakjes kunt u aangeven wat voor effect u wilt creëren. Laten we zeggen dat we weer een kopje willen maken. Dan typt u bijvoorbeeld <h2> alle tekst die u na dit html symbooltje typt gaat bij uw kopje horen en wordt vetgedrukt. Echter is u code nog niet helemaal af want stel nou dat u uw kopje wilt beëindigen. Dit hoeft gelukkig ook niet moeilijk te zijn want bij HTML u kunt namelijk al uw HTML codes stoppen door </> te typen. In het geval van ons kopje zal dit </h2> zijn. Wat </> dus doet is het eindigen van uw HTML tekst hiermee zorgt u ervoor dat u weer normaal kunt typen en niet de hele tekst vetgedrukt wordt. Deze tactiek werkt echter bij alle HTML code op dezelfde manier. U begint altijd een HTML tekst met <> en u eindigt de tekst altijd met </>.

Veel meer verschillende HTML codes

HTML code2

We hebben u vandaag uitgelegd hoe u HTML kopjes maakt en eindigt. Er zijn echter nog veel meer verschillende soorten HTML varianten die u kunt gebruiken voor webdesign om op uw website toe te passen. U kunt zelfs via een HTML tekst video’s op uw website zetten of u kunt foto’s op uw website zetten en de breedte en lengte ook nog eens met HTML aanpassen. Kunt u zelf eigenlijk geen HTML dat is geen probleem! Alle HTML codes zijn namelijk makkelijk op internet te vinden en u hoeft dus eigenlijk alleen nog maar te knippen en te plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top